mobil klíma.eu logó
hasznos mobil klima információk
mobil klíma bérlés
Káros-e az egészségre?
mobil klíma akciók


Egészségtelen a klímahasználat vagy rosszul használjuk a klímát?

A klímaberendezésekkel kapcsolatban - legyenek azok bármilyen fajták - egyre többen állítják, hogy számos betegséget okozhatnak és egészségre káros is lehet a működtetésük. Ez igaz, természetesen csak abban az esetben ha nem használjuk megfelelően a klímaberendezést és el sem olvassuk a használati útmutatót.

A klímagyártó cégek teljesen tisztában vannak azzal, hogy milyen technológiát állítanak elő, és próbálják is hangsúlyozni, mennyirefontos a karbantartás és a megfelelő hőmérsékletre történő optimalizálás. A forgalmazók, - sokszor figyelmetlenül - ennek fontosságát már nem hangsúlyozzák, és sokan " egy hűtőkamrában" töltött éjszaka után panaszolják az orvosnak, hogy a nemrég felszerelt klíma miatt kaptak most tüdőgyulladást.

veszélytelen légkondi

Nincs tehát egészségre káros klímaberendezés, csak rossz klímahasználat!

  • A legfontosabb, hogy a külső hőmérsékletnél - NE állítsunk be 6-8 foknál hidegebbet a klimatizált szobába, mert valóban könnyen megfázhatunk!
  • NE tartózkodjunk hosszú ideig közvetlenül a fújt hideg levegőn (pl. ne telepítsünk klímát az ágyunk fölé!)
  • Takarítsuk ki a klímaberendezést legalább évente 1x (ajánlott 2x), hogy ne telepedjenek meg gombák az állandóan nedves szűrőközegben, és távozhasson a felgyülemlett por!

A rendszeres szellőztetés klíma esetén is ajánlott!
Egy forró nap hajnali vagy kora reggeli időszakában, 10-15 perc alatt elfrissíthetjük otthonunkat. A klímaberendezések nem nyújtanak friss levegőt, csupán a szobák belső levegőjét keringetik.

 
HASZNOS INFORMÁCIÓKOldaltérképMobil klíma